Lägg till Wikipedia-länkar

Nu kan du nu som inloggad användare lägga till länkar till Wikipedia från objektspresentationerna i Kringla. Tanken med detta är att kunna ge användarna en möjlighet att läsa mer om intressanta föremål/platser/personer osv och få tillgång till fler källor.

Du kan registrera ett nytt konto eller logga in med ditt Platsr-, Facebook-, eller Twitterkonto. Konton du skapar i Kringla kan du sedan använda även för att logga in på Platsr. Du kan lägga in två typer av länkar; dels länkar till artiklar som beskriver objektet (t ex Rökstenen), dels länkar till närliggande ämnen (t exrunor i exemplet Rökstenen). Exempel.

Då detta är en beta-funktion kan det finnas saker som behöver förfinas. Hittar du buggar eller har förslag på vidareutveckling får du gärna kommentera här eller kontakta oss på kringla (at) raa.se.

>> Johan Carlström – systemförvaltare

3 comments

 1. Anders Thernelius

  Hej,
  Ska man lägga till Wikipedia-länk till varje bild? Jag sökte på Bromma och lade till länk på första bilden av Bromma kyrka, Bromma flygplats samt Bromma läroverk.
  Med vänlig hälsning,
  Anders Thernelius

 2. admin

  Hej Anders

  Det gör du som du vill men efter som länken inte syns förrens du går in på bildens presentationssida så skadar det inte att lägga in fler länkar.

  Ska man vara lite petig är det egentligen anläggningen Bromma flygplats som beskrivs av Wikipedia (http://www.kringla.nu/kringla/objekt?referens=raa/bbr/21300000023130) och inte fotografiet som endast avbildar det (och är en typ av beskrivning i sig).

  Hälsningar
  Johan Carlström – systemförvaltare

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>