Sök i Kringla via mobilen

Nu kan du testa betan av Kringla mobil, en applikation för Android 1.6 och högre. Du hittar den genom att söka på Kringla i Android Market. All feedback uppskattas!

>> Johan Carlström, projektledare

13 comments

 1. Adam

  Jag hittar inte applikationen på android market. Jag har en x10 mini. Kan det vara så att den kräver en viss storlek på skärmen eller liknande?

 2. Michael

  Har tyvärr ingen androidlur ännu men fick nu ännu en sak att motivera ett sådant inköp. Fantastiskt initiativ, det är så här som våra institutioner och myndigheter ska verka. Information till folket på ett lätt och bekvämt sätt utan att tappa i kvalitet.
  Bra jobbat.

 3. Johan Carlström

  Michael: Vi tackar och bockar! 🙂

  Adam: Jag har inte fått någon tidigare indikation på att detta ska vara ett problem. Dock så har jag själv haft problem med min HTC Desire som inte hittar vissa appar, t ex Spotify.

  Övrigt: Sedan detta inlägg skrivit så finns det även stöd för Android 1.5.

 4. Erik

  Fantastiskt bra idé! Som nån hade skrivit på forumet så är det lite små grafikbrister, men inget som stör.

  En idé till framtida versioner: Låt användare ladda upp bilder på objekt de sökt fram. T.ex, man är ute och tittar på nån fornlämning, söker upp den på Kringla, tar ett kort och laddar upp. Vore jättebra.

 5. Ny Björn Gustafsson

  Rätta mig gärna men har jag uppfattat det rätt om jag förstår det som att man MÅSTE ha en android-telefon för att kunna använda detta?
  I-phoneanvändare göre sig alltså icke besvär att försöka ta del av informationen?

  Eftersom jag vare sig hör till Android-khmererna eller motsvarande I-phone-ivrare så rör det iofs inte mig, men hustrun har en I-phone som vi försökte leta kringlor på häromdan – utan att hitta minsta smula…

 6. admin

  Det stämmer av vi endast utvecklat appen för Androidtelefoner framför t ex iPhone, Windows mobile och Symbian. Just nu finns inga direkta planer på att utveckla för just iPhone.

  /Johan Carlström

 7. Johan Carlström

  Vi var helt enkelt tvugna att välja. Utvecklar vi för iPhone (eller Symbian, Windows Mobile m fl) så tillkommer såklart kostnader för utveckling och förvaltning (och inköp av utrustning då det endast går att utveckla mot iPhone på Apples egna datorer).

  Applikationen utvecklades delvis som kompetensutveckling och då vi redan utvecklar våra system i Java så var Android det mest kostnadseffektiva valet.

  /Johan Carlström

 8. Martin

  Strålande initiativ!
  Dock får man inte upp alla fornlämningar när man söker. Ett exempel är gravfältet vid Alby gård, Tyresö (fornborgarna i Tyresta?), men de kanske inte är inlagda ännu/inte meningen?

  ”Sök där jag står” synkar inte automagiskt mot GPS utan man måste(?) uppdatera GPS-positionen manuellt först (”fastnade” på Gullmarsplan när jag var i Trollbäcken).

  (HTC Desire, Android 2.2 – Froyo)

  Kommer alla sökalternativ som finns på webben att finnas även i Android-appen?

 9. admin

  Tack för feedback! Alla fornlämningar som finns i Fornsök (www.fmis.raa.se) ska vara sökbara i Kringla (både på webben och i mobilen). Appen visar 20 träffar per sida åt gången, det finns pilar för att bläddra till nästa 20 osv men de kan säkert göras tydligare.

  GPS-problemet har vi löst i nästa version som vi håller på och testar.

  Vi har ingen ambition att spegla funktionaliteten fullt ut utan utgår ifrån respektive plattforms förutsättningar. Är det någon speciell funktionalitet som du tänker på?

  /Johan Carlström

 10. Martin

  När jag testade igår fick jag inte upp flikarna, nu på morgonen är det flikar men de är tomma. Kan det bero på att jag är i stan och kartan är kvar i Tyresö? =)
  Nu vart det inga markeringar alls när jag startade om appen – inte ens värnet som syntes nere vid långsjön.

  Kollade med din länk och där syns många fler fornlämningar, bl a fler värn längs Långsjön (har för mig det var värn) och gravfält vid Alby.

  (Fortfarande HTC Desire – Android 2.2 Froyo)

  Nä – bara undrade över skillnaden mellan webben och appen. För min del är fornlämningarna viktigast.

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>